Get Adobe Flash player

FOTOGRAFIA LUNII!

 
 

Ateliere de difuzare a valorilor umanitare

Formular pentru solicitarea atelierelor de difuzare a valorilor umanitare.

Cursuri de Prim Ajutor

 

PERSOANE FIZICE

 


Esti interesat sa faci un curs de prim ajutor?
Vino la noi!
Din 2 in 2 saptamani, pe baza inscrierilor, doritorii pot urma un curs de prim ajutor organizat de Filiala Timis a Crucii Rosii Romane !!!
Costul cursului este de 250 lei/participant.
Elevii, studentii si pensionarii 150lei/participant.
Certificatele de absolvire se elibereaza in max 5 zile de la absolvire.
Contact: 0734449945,
primajutorcrtimis@gmail.com

Unde ne găsiți?

 
 
Presedinte - Dr. GHEORGHE SEBOK
Vicepresedinte - Dr. ALEXANDRU SITARU 
Director - LUCIAN TRIF
Tel/fax +40 (256) 496-969, 
+40 (734) 449-945, +40 (721) 996-223

Str. Eneas, Nr. 14 A, Timişoara, 300479.

Găseşte-ne pe Facebook!

Filiale ale C R Romane

Alba

Arad

Arges

Bacau

Bihor

Bistrita

Botosani

Braila

Brasov

Bucuresti

Buzau

Calarasi

Caras-Severin

Cluj

Constanta

Covasna

Dambovita

Dolj

Galati

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomita

Iasi

Maramures

Mehedinti

Mures

Neamt

Olt

Prahova

Salaj

Satu Mare

Sibiu

Suceava

Teleorman

Tulcea

Valcea

Vaslui

Vrancea

 

versiune gata de tipărire
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, aniversată pe 8 mai, este ziua de naştere a fondatorului Crucii Roşii, Jean Henry Dunant şi este un eveniment anual al Mişcării Internaţionale Crucea Roşie şi Semiluna Roşie.

Dacă am rămâne la această scurtă definiţie e momentului aniversar, am rata ocazia de a cunoaşte unele dintre cele mai emoţionante pagini de istorie europeană şi universală, prilejul de a pătrunde în minunatul univers al umanismului, altruismului şi viziunii unor personaje ilustre, care au lăsat omenirii marea organizaţie reunită sub simbolul Crucii Roşii. Jean Henry Dunant a fost un om de afaceri şi activist social elveţian, care a decis în momentele dramatice ce au urmat bătăliei de la Solferino, din 1859, parte a unui război în sudul unei Europe încă nepacificate după epoca napoleoniană, să-şi dedice energia îngrijirii celor suferinzi, să modifice legile războiului în favoarea unor principii umanitariste, să instituie, în cele din urmă, un sistem coerent şi funcţional de asistenţă a victimelor de orice fel. Dunant a scris o carte devenită legendă, Memoriile de la Solferino, o carte care a inspirat apariţia Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, în 1863. În 1901, fondatorul Crucii Roşii a devenit laureatul primului premiu Nobel pentru pace, alături de francezul Frederic Passy, colegul său din "Alianţa pentru Ordine şi Civilizaţie". Cuvintele Comitetului Nobel, care i-a acordat prestigiosul premiu, subliniază meritele sale excepţionale: "Nu există un om care să merite mai mult această onoare, pentru că dumneavostră aţi fost cel care, acum patruzeci de ani, aţi fondat organizaţia internaţională pentru ajutorarea răniţilor de pe câmpurile de bătălie. Fără dumneavoastră, Crucea Roşie, această realizare umanitară supremă a secolului al XIX-lea nu ar fi fost, probabil, niciodată iniţiată". Modest, asemeni mai tuturor marilor oameni, Dunant nu ar fi fost, poate, de acord cu gestul Preşedintelui federal al Elveţiei, care pe 6 octombrie, 2014, a decretat redenumirea celui de al doilea vârf ca înălţime, din ţara cantoanelor, în Dunantspitze.
 
Născută în focul cât se poate de real al marilor confruntări armate, Crucea Roşie gândită de marele elveţian evocă o perioadă istorică pe care analiştii contemporani o pot considera romantică, deşi nu e nimic romantic în alinarea suferinţelor răniţilor şi familiilor lor. Istoria omenirii pare să fie istoria bătăliilor ei, spunea cineva. La ceasul morţii, pe 30 octombrie 1910, fără să fi văzut grozăviile primului şi celui de al doilea război mondial, ultimele cuvinte ale lui Jean Henry Dunant au fost "Unde s-a dus umanitatea?". Astăzi, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie, organizaţie căreia i s-a alăturat după aşa numitul Protocol III la Convenţia de la Geneva şi serviciul naţional de asistenţă pentru situaţii de dezastru, urgenţe medicale, ambulanţă şi bancă de sânge al Israelului, Magen David Adom, cu însemnul Cristalului Roşu, reprezintă un conglomerat imparţial, neutru şi independent cu un buget de peste un miliard de franci elveţieni, cu acoperire globală, ale cărui misiuni de protecţie a vieţii şi demnităţii victimelor umane devin din ce în ce mai presante într-o lume marcată de numeroase şi sângeroase conflicte, ca şi de dezastre naturale uriaşe. Simpla parcurgere a fluxurilor de ştiri cotidiene semnalează că în aceste zile e tot mai mult nevoie de aceste eforturi dedicate vieţii, sub principiile fundamentale ale organizaţiei: umanitate, imparţialitate, neutralitate, independenţă, voluntariat, unitate şi universalitate. Crucea Roşie şi Semiluna Roşie continuă să fie, dincolo de rolul imediat, şi o solidă punte de legătură între popoarele şi ţările lumii, între toate acestea şi o istorie care nu trebuie uitată. Parafrazănd o zicere celebră, putem spune că Secolul XXI va fi al umanităţii şi înţelegerii faţă de semeni, sau nu va fi deloc.

Doneaza online!

Sustine actvitatea umanitara a Crucii Rosii Timis!
 

Donează prin asigurare!

Cursuri de Prim Ajutor

 

PERSOANE JURIDICE

 
Ai o firma in jud Timis?
Nu au angajatii tai curs de Prim Ajutor?
Vino la noi sau venim noi la tine !!!
Costul cursului: 250 lei /participant.
Cursul e valabil 1 an de zile dupa care iti reevaluam personalul.
Contact: 0734449945, 
primajutorcrtimis@gmail.com
 

CRR Timis in Mass-Media

"Punct de Prim Jutor in zonele
izolate", localitatea Gad,
Judetul Timis
 
 

Puncte de canicula organizate
de CRR Filiala Timis
 

Click for Timişoara, România Forecast

Cautari persoane


Conflicte armate, tulburari interne, dezastre naturale, chimice, violente au loc, in lume, in fiecare clipa. In urma lor, multe vieti sunt frante si multe familii ajung sa fie separate de cei dragi.
CRUCEA ROSIE ajuta aceste familii sa restabileasca legatura cu rudele apropiate sau 
sa afle .......
 

Sanitarii priceputi

Apasa pentru a deschide manualul!
 
„Prezentul material are rol informativ, pentru a intra in posesia fizica a materialelor va rugam sa va deplasati la sediul Filialei Timis in intervalul orar 9.00-16.00, de luni pana vineri.”

Counter

 • Site Counter: 106,379
 • Unique Visitor: 1
 • Since: 2012-10-22 19:38:21
 • Visitors:
  • Today: 34
  • This week: 57
  • This month: 197
  • This year: 7406